"Együtt a babákért"

Ötödik éve szervezi meg a dm drogerie markt a Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával.

A dm drogerie markt és a Karitász közös kampánya most is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A mostani kampány eredményeként mintegy 20 millió forint értékben több mint félmillió darab pelenkával tud a két szervezet családokat segíteni.

Jótékonysági akció a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász a 2016-os évre Szolidaritás Szökőnap elnevezéssel akciót hirdet a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére. Míg a jövő évi szökőnap a nélkülöző családok számára egy nappal több küzdelmet és aggodalmat jelent, addig a vállalkozások számára egy nappal több áll rendelkezésre cégük gyarapítására.

Kedden és szerdán ruhapiac a Karitászban

Minden kedden és szerdán 9-11 óráig ruhapiacot tartunk. Férfi, női, gyermek és bébiruhákkal, cipőkkel, táskákkal várjuk az érdeklődőket.

A ruhákból jelképes áron bárki válogathat: egy szatyor ruha kabáttal és cipővel együtt 400 Ft, hajléktalanok számára ingyenes.

Alma és burgonya osztás Zákányban

Közel egy tonna krumplit és almát osztottunk ki Zákányban. Jankó Szabolcs polgármester úr megköszönte azoknak a közfoglalkoztatottaknak és munkanélkülieknek a segítségét, akik a Zákányt érintő egy hónapnyi migránsáradat idején sokat könnyítettek a váratlanul felmerült feladat megoldásában. Az adományért köszönet a Katolikus Karitásznak!

Októberi kétnapos idősgondozói képzésünk

Már születésünk pillanatában szüleink és családtagjaink gondoskodására szorulunk. Aztán betegségekkel körülvéve megöregszünk és ismét mások jóságára és gondoskodására leszünk utalva. Ha életünk kezdetén és végén mások törődnek velünk, hogyan tehetnénk meg középkorúként, azt, hogy  nem törődünk másokkal?

Caritas Hungarica Díj átadása

A Katolikus Karitász – és így a Kaposvári Egyházmegyei Karitász is – semmit sem tehetne, ha nem volna a számtalan önkéntes, akik idejüket, energiájukat, gyakran pénzüket sem sajnálva nap mint nap mások szolgáivá válnak, s teszik ezt önként és szabadon. Bár mindannyiuk szolgálata nélkülözhetetlen és pótolhatatlan, minden évben lehetőség nyílik rá, hogy néhányuknak külön elismerésben köszönjük meg azt, ami számukra a legtermészetesebb. A 2015-ös Caritas Hungarica-díjakat egyházmegyénkben Faragó Sándorné, Halász Antalné és Pataki Gyuláné kapták.

Iskolakezdési támogatás

Az őszi iskolakezdés mindig nagy anyagi terhet jelent a családok számára. Sokan hitelből kezdik el az iskolát. A Kaposvári Egyházmegyei Karitász 21 Karitász csoportja valamint az Országos Karitász Központ és az Emberi  Erőforrás Minisztériuma segítségével, közel 200 gyermek tanév kezdését könnyítettük és támogattuk szeptemberben.

Karitász iroda Kaposváron

Karitász iroda Kaposváron

Kaposvári Egyházmegyei Karitász

cím:

7400 Kaposvár, Füredi u. 65-67.

Feliratkozás RSS - Kaposvári Egyházmegyei Karitász csatornájára

Kapcsolat

7400 Kaposvár, Füredi u. 65-67.

+36-30/353-80-08

kaposvarikaritasz@gmail.com

Segítsen segíteni! 

számlaszámunk:

10918001-00000076-57710007

UniCredit Bank, Kaposvár

Útravaló

"Menj

és tégy te is hasonlóképpen"

Lk 10,37