Angyalbatyu

Készíts ANGYALBATYUT egy nehéz sorsú gyermeknek! Hogyan készíthetek ajándékot?Keress egy jó állapotban lévő, üres dobozt! Ezután döntsd el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod.Mit tegyek a csomagba?Bármit, aminek egy gyermek örülhet:játékot (társasjátékot, kártyát, építőjátékot, babát, plüssjátékot, autót, labdát, egyéb játékokat, stb.)könyvet, mesekönyvet, színezőttisztálkodási szerek (dezodort, fogkefét, fogkrémet, stb.)édességet (csokoládét, kekszet, stb.)sapkát, sálatiskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát...

tovább
Adományosztás Csurgón

Csurgói karitászcsoportunk ismét ruha- és adományosztást tartott a helyi Közösségi Házban.

Erzsébet-táborban a kisbárapáti gyerekek

Kisbárapáti egy Kaposvártól északra fekvő kis zsáktelepülés. Bár a környezeti adottságait tekintve egy apró gyöngyszem, az élet mégsem könnyű a faluban. A lakosság öregszik, a fiatalok elköltöznek innen, hiszen kevés a munkalehetőség. Kevés a gyermek, az iskola felső tagozata is a közeli Andocsra költözött már évekkel ezelőtt. Ezért jelentett különösen nagy örömet, hogy éppen ennek a településnek a gyermekei lehettek a résztvevői egy felejthetetlen nyári élménynek. Egy hetet tölthettek Zánkán az Erzsébet-táborban, ahol a...

tovább
Kikeltek a vetőmagok

Idén is 200 háztartást tudtunk segíteni olyan vetőmag-csomaggal, amely elegendő termést adhat egy 4 fős család zöldséggel való ellátására. Az Öngondoskodó Háztartások Program keretein belül önkénteseink figyelemmel kísérik a magok elültetését majd, a kert gondozását is. A képen a gadányi vetőmagokból kikelt növények láthatók.

Önkéntesek képzése

A Katolikus Karitász országos központja által meghirdetett képzésen vettek részt a Kaposvári Egyházmegye karitász-önkéntesei. 15 plébániai csoport 50 önkéntese Feketéné Szabó Márta egyházmegyei karitászigazgató köszöntője után Lőrincz Pál osb atya, a Pannonhalma Egyházmegyei Karitász igazgatójának tolmácsolásában ismerkedhetett a Karitász történetével, szervezeti felépítésével, működési területeivel. Az elméleti tudnivalók mellett a kiscsoportos projektelőkészítés során tapasztalatcserére, ötletbörzére is sor került.

Húsvéti élelmiszerosztás Inkén

Húsvéthoz közeledve 60 élelmiszercsomagot osztottunk ki Inke rászoruló családjainak. A csomagokat az iskolás gyermekek vitték haza családjaiknak.

Családos hosszúhétvége Zánkán

Idén márciusban és júliusban is 4-4 család vehetett részt egyházmegyénkből Zánkán az Erzsébet-program keretein belül megrendezett hosszú hétvégén. A teljes ellátás mellett nem csak a Balatonban gyönyörködhettek és fürödhettek a résztvevők, hanem számos más programlehetőség közül is válogathattak. A kicsik a játszóházat, a kézműves foglalkozásokat, a nagyobbak az esti diszkót vagy éppen a sportolást választották, de a szülőknek is jólesett az oly ritka, vagy talán még sosem tapasztalt kényeztető masszázs és pihenés.

Egyházmegyei karitásznap

Február 17-én egyházmegyei karitásznapot tartottunk plébániai önkénteseink részvételével. Örülünk, hogy sokan eljöttek és közösen gondolkodhattunk a jövőről. Világos Krisztián atya beszéde a szegénységről és a szegények segítéséről mindannyiunknak lelkesedést és új lendületet adott.

Mézeskalács szeretettel

A kaposfüredi karitászcsoport minden évben közös mézeskalácskészítést szervez. A közös munka összekovácsolja a csoportot, az alkotásokból gyönyörű ajándék lesz, amely nagy szeretettel készül. A fényképen egy kis ízelítő az idei alkalomról.

Oldalak

Kapcsolat

7400 Kaposvár, Füredi u. 65-67.

+36-30/353-80-08

kaposvarikaritasz@gmail.com

Segítsen segíteni! 

számlaszámunk:

10918001-00000076-57710007

UniCredit Bank, Kaposvár

Útravaló

"Menj

és tégy te is hasonlóképpen"

Lk 10,37